Helsingin yliopiston tutkimus: Hevibändien asuinalueilla muuta maata alhaisempi kuolleisuus

Emotional, Burning, Unlimited Tuned Laboratory

Metallibändiharrastuksella voi olla monia terveydelle positiivisia vaikutuksia.

Raskaaksi luonnehdittu metallimusiikki ei aiheuta terveyshaittaa. Hevibändien kansoittamilla alueilla on havaittu muuta maata alhaisempaa kuolleisuutta ja sairaalakäyntejä. Kuvassa Lordi. MATTI MATIKAINEN.

Metallimusiikkiharrastus voi ehkäistä vakavia terveysongelmia ja kuolemia.

Tuoreen suomalaistutkimuksen mukaan kaupungeissa, joissa on jonkin verran metallibändejä, on hevibändittömiä alueita alhaisempi kuolleisuus. Samoin sairaalakäyntien määrät olivat alhaisempia metallibändien kotiseuduilla.

Helsingin yliopistossa tehdyn tutkimuksen ovat toteuttaneet professori Pekka Martikainen yhdessä Kaarina Korhosen ja Lasse Tarkiaisen kanssa. Tutkimus julkaistiin tiedejulkaisu British Medical Journalin joulunumerossa.